home
made
stories
home made stories

cherry-picked
items from
local makers

Het verhaal achter home made stories

Het verhaal achter home made stories

Een passie van jongs af aan voor vorm en kleur, daar is het mee begonnen.

Ik was de enige in het grote gezin waarin ik ben opgegroeid die daar iets mee had. De liefde voor smaak en verse seizoensgebonden ingrediënten van bij ons, die kregen we wel mee. Mijn familie heeft verschillende verdienstelijke moestuiniers, koks en kokkinnen voortgebracht.

Ik ben taal gaan studeren en marketing, en kunstgeschiedenis in mijn vrije tijd. Dat laatste ligt voor de hand als je een voorliefde hebt voor esthetiek, dan kom je zo op beeldende kunst en architectuur uit. Ik kwam er pas na mijn studies achter dat er zoiets bestond als toegepaste kunst, productontwikkeling en interieurvormgeving. Dat al die mooie dingen waarvoor ik zoveel bewondering had, uit iemands creatieve koker kwamen, en niet noodzakelijk ergens aan het andere eind van de wereld geproduceerd werden. Ik ontdekte dat er veel lokaal talent is. Dat we een rijke traditie hebben in sommige ambachten, zoals meubelbewerking of textiel en dat door innoverende geesten die oude ambachten nieuw leven wordt ingeblazen.

Ik ging aan de slag bij Casa Europa, een Antwerps platform voor ontwerperstalent en later bij Bulo, wat mij betreft nog steeds dé beste meubelfabrikant in België. Daar maakte ik van dichtbij mee hoe een designmeubel vorm krijgt. De lange weg die het aflegt van de tekentafel naar een kwalitatief, tijdloos product. Ik had ook het geluk dat ik een groot deel van de wereld kon gaan rondreizen voor mijn werk en met veel andere ontwerpers en uitvoerders in contact kwam. Na mijn Bulo-tijd heb ik nog een achttal jaar gewerkt voor internationale meubelfabrikanten, waar ik verder kennis heb opgedaan over materialen, supply chain en productie.

home made stories is geboren uit de overtuiging dat voor wie écht houdt van mooie vormen, materialen en details, de woonwarenhuizen niet het juiste aanbod hebben. home made stories positioneert zich tussen het duurdere segment van de gereputeerde designhuizen en de goedkope woonwarenhuizen, met producten die in kleine series gemaakt worden, vaak door een mix van machinale en manuele productietechnieken én met inbreng van de koper.

Achter home made stories zitten tientallen makers uit België, Nederland, Duitsland, GB en Denemarken. En één aficionado die selecteert, keurt, wikt en weegt.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
We gebruiken technologieën, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners. Meer informatie over het gebruik van cookies en uw persoonlijke gegevens vindt u in onze privacy policy. Manage cookies